Tesla model 3 is aan

Elektrisch rijden heeft al jarenlang mijn interesse. Het hele idee dat je gewoon van A naar B kan zonder directe uitstoot leek me een prima plan voor dichtbevolkte gebieden als de onze.

Begin dit jaar verschenen er verderop in de straat twee zwarte Tesla model drie auto’s. Tegenover ons huis staat al een tijdje een Renault Zoe.  Op dat moment vond ik een Tesla nog te duur en dacht ik er wijs aan te doen andere opties af te wachten.

Een van die opties was de vernieuwde Zoe die dit jaar uitkwam. Na een proefrit heb ik deze leuke auto voor mezelf afgestreept, teveel een auto geschikt voor stadse / korte ritjes, zowel qua bereik als comfort. Ik rij zomaar 35 duizend kilometer in een jaar, dus dan is wat extra comfort ook wel fijn.

Tijdens de straat BBQ toch maar eens gepraat met een van de buurmannen met een Tesla. En die was er toch wel erg enthousiast over, ook al kon hij ook nog wel wat tekortkomingen noemen.

Dat heeft heel even bij me geborreld, maar als snel was ik er uit dat het dan toch maar die Tesla moest worden. Het comfort van mijn huidige auto of beter en een range waarmee ik makkelijk mijn woon-werk verkeer kan rijden, ook in de winter met koude accu’s.  Ik had bedacht hem dan ergens in het voorjaar van 2020 te laten komen.

Maar ja, tijdens het inlezen liep ik tegen de bijtellingsaanpassing per 1-1-2020 aan. Een klein rekensommetje leerde me dat dat wel aardig wat zou gaan schelen. Dus toch maar gauw in het winkelmandje gedaan en voor het eerst in een webshop een compleet nieuwe auto besteld. Geschatte levertijd : november,

Het wachten duurde dan best nog lang, maar uiteindelijk kreeg ik bericht dat ik hem 14 december op kon komen halen. Toch wel een klein feestje. De aflevering was vrij sober, maar ik had ook niet gerekend op rode lopers en flessen wijn (serieus, doen mensen dan, voor een auto?).

Ik verwacht door deze aanschaf ongeveer 1500-2000 liter dieselverbruik op jaarbasis te voorkomen. Deze auto is denk ik niet de hele oplossing,  maar wat mij betreft  een investering in een betere richting. Laat Elon Musk nog maar even door proberen.