Varen, varen, over de baren

Mijn nichtje is gisterenavond weer vertrokken naar huis. We zijn de tel een beetje kwijt, maar ze draait al aardig jaren een deel van onze vakantie mee. Dat gaat altijd gezellig en met weinig moeite. Dus daar gaan we gewoon zolang het leuk is mee door.

Een mooie woei op de woensdagochtend. Mooie woei voor de Spanker had ik bedacht. Een puber wil met de Laser weg, dus die helpen we op weg. Mijn lief blijft op de kant. De rest gaat mee met de Spanker. Voor deze gelegenheid komt zelfs de fok uit de zak. Omdat het een beetje de transportboot is, komen we vaak niet verder dan een makkelijke koersen op het grootzeil. Maar vandaag doet ie echt mee.

Onze steiger ligt toch nog enigszins beschut achter een eilandje met westelijke wind. Maar zodra we daar uit varen, gaat de boot enthousiast op één oor. Ik betwijfel of ik deze uitdrukking kan gebruiken op een boot zonder zijzwaarden overigens.

Hij gaat lekker en we zien de puber op de Laser in de verte af en toe struggelen. Toch net wat weinig kilo’s/veel wind om hem mooi recht te houden.

Onze jongste heeft het zeilen na een kort tijdje wel weer gezien, dus we varen even terug naar de steiger. Daar zetten we haar af en lenen we de puberdochter uit aan puberzoon op Laser. Die gaan samen de boot rechthouden.

Ik blijf over met de jongste puberzoon en we maken nog een paar mooie slagen in de volle wind. Het is inmiddels wel echt tijd geworden voor een rif. In de luwte van de Schutteplaat reven we het zeil en gaan nog een tijdje. De boot blijft veel op een oor hangen, we hebben echt meer kilo’s of een werkende trapeze nodig . Het was leuk, maar we houden het voor nu voor gezien.

Na de lunch is de wind nog wat verder aangewakkerd. We besluiten de vloot in de haven te houden en deze middag ons bezoekje Middelburg te doen. De jongste puberzoon blijft bij het huis met een stapel Duckies. Mooi, dan past de rest in één auto.

In Middelburg kost het even tijd om een parkeerplaats te vinden met een plekje voor ons. Maar al gauw lopen we richting de Markt. Alwaar kermis. En een FLINKE kermis, voor Flakkeese begrippen. Een mooie kermis met een leuke verzameling attracties waar je wel even zoet kan zijn als je er van houdt.

Mijn lief laat dit soort dingen altijd graag aan ons over en probeert dan een mooie foto te krijgen. Wat zo vaak ook gewoon lukt. Ik denk dat ik daar de toewijding voor zou missen. Schitterend. Maar wij zitten dus gewoon in zo’n snel draaiding die toch weer iets sneller draait dan ik had ingeschat. Maar ik ben maar een beetje misselijk aan het eind en mijn kleuter heeft er helemaal van genoten, dus het is prima 😇

Na een enkele attractie lopen we naar een leuk kledingwinkeltje waar we eigenlijk elk jaar wel een jurkje of iets anders leuks meenemen voor onze jongste. Ik had nog plannen gehad om wat te kopen bij bakker Sam Maljaars in diezelfde straat, maar die is net vorig jaar met pensioen gegaan kennelijk.

Met een nieuwe jurk plus shirt plus legging lopen we terug naar de kermis. Daar doen we allemaal nog een paar attracties. Een paar teveel volgens mijn puberdochter, die is even stil en misselijk. Ik hoef ook even geen koffie voorlopig. Maar het was wel leuk 😃

Terug thuis moeten we nog even over een flink onrustig meer de gehuurde Optimist terugbrengen. Plannen om dat nog zeilend te doen worden snel losgelaten, dus dan maar op sleep achter de Spanker. Het spookt behoorlijk en we zitten goed dicht op de lagerwal. Schitterende golven en veel buiswater. Alles proeft later zout. Maar het was een leuk tochtje.

Thuisgekomen is mijn lief al een eind met het maken van het avondmaal: Broodje Hamburger met Sla. Jammie, groente!