Spetter pieter pater, lekker in het water

De dag begon wederom met verse broodjes. Daarna stond een bezoekje aan de historische markt in Veere op de wensenlijst. Mijn oudste dochter had net haar hoogste salarisstorting tot nu toe binnen en had dringend behoefte om te shoppen. Op de historische markt …

We klommen met z’n allen in de spanker en om iedereen gerust te houden deden we het op de motor. Pruttel pruttel pruttel. Het is echt maar een kippeneindje dus nog geen kwartier later lag de boot aan de passantensteiger van Veere.

De historische markt hadden we vorig jaar ook bezocht en het recept was uiteraard onveranderd. Veel ambachten, veel lekker eten, veel handwerk. En allemaal prachtige gekleed personeel. Van Ouderwetsch tot echt in klederdracht. Mooi om te zien.

Volgens mij heeft de oudste dochter uiteindelijk geen cent uitgegeven, maar moet ik zelf vandaag terug met de auto om mijn bestelling op te halen die niet echt in de boot mee zou kunnen. Wel mooie decoratie voor de huiskamer erbij.

Uiteraard was er ijs op de weg terug naar de boot, ook al was het nog net geen lunchtijd geweest. Toch zonde om die kans te laten lopen. Mijn lief hield het op een verse reuze stroopwafel, ook erg lekker natuurlijk.

In het begin van de middag stond er spetterend klauterwerk op het programma. Bij het lokale watersportcentrum hebben ze inmiddels een flink opblaas auqapark in het water liggen. De kinderen van jong tot oud hebben ze er in een uur helemaal uitgeleefd. Die zouden wel goed tam zijn.

Dat was ook wel zo, maar omdat mijn nichtje vanavond zou vertrekken en omdat de sponsorpot van Opa nog niet leeg was, toch ook nog maar een uurtje waterskieen in zo’n baan gereserveerd voor na het eten. Die zouden wel lekker slapen dan vanavond 😇

Het ging niet vanzelf, maar het ging allemaal met een lach. Sommigen bleven bij een tweede poging al een aardig eind staan. Anderen hebben wat meer kunnen zwemmen. Maar een uur pielen om het onder te knie te krijgen was lang zat. Een volgende keer verder oefenen. Het was heerlijk om naar te kijken.