Honfleur

De campingwinkel alhier is erg bescheiden qua assortiment. De eerste ochtend broodjes halen neem ik dus de auto naar de lokale supermarkt.  Dolend door de Carrefour weet ik wel alles te vinden uiteindelijk. Maar de Supermarché blijft enorm voor een Hollander.

Na een ontbijtje met croissants en stokbrood nemen we nog even een kop koffie. Daarna gaan we met de auto op weg naar Honfleur. Het is maar een kleine ritje van 20-25 minuten, maar wel grotendeels over een prachtig slingerend smal weggetje. Dankjewel TomTom!

Aangekomen bij Honfleur parkeren we bij het reuzenrad in de haven. Ergens hebben we gelezen dat je dan voordelig met een dagticket klaar bent. Dat zijn we zeker, want als ik in de rij sta om te betalen, krijg ik het dagticket van een Oostenrijker die al betaald had maar nu al weg gaat. Attent!

We lopen langs het reuzenrad en een klassiek uitziend Spaans zeilschip. Zien er allebei interessant uit, maar we lopen eerst het dorpje in. Het dorpje is gevuld met veel relatief kleine en hoge huisjes. Een goed deel is opgebouwd uit vakwerk.

Beneden bij de brug staat een draaimolen. Deze ziet er heel klassiek uit, maar is in ieder geval bijgehouden, getuige de mooie LED verlichting die voor de versiering zorgt. Onze jongste wil natuurlijk graag een rondje dus dat gebeurd.

Lopend verder het centrum in komt de voorspelde regen. Wij lopen café Paris in en krijgen een tafeltje. Daar bestellen we wat drinken en crepes. We laten het ons goed smaken terwijl het buiten toch aardig hard regent.

De buitjes duren niet lang, dus tegen de tijd dat we klaar zijn met smikkelen is het ook weer droog. We lopen verder het dorpje in en kijken naar de vele verschillende huisjes, smalle straatjes en leuke etalages met eetwaren en kunst. Op een goed moment komen we een te aantrekkelijke etalage met chocolade en caramel tegen. Het was lekker.

Ook nog even de kerk bewonderd, een kerk die er uitzag als vele anderen, maar dan uitgevoerd in hout.

We lopen nog langs het Spaanse schip, maar besluiten er niet op of in te gaan. We gaan wel nog een rondje doen met het reuzenrad. Dit levert nog minimaal één mooie foto op met de lensbaby van Honfleur.

‘s Avonds eten we een eenvoudige pizza in een pizzeria in Pont-l’Évêque. Probeer dat maar eens snel te typen op je navigatiesysteem! Maar we zijn er zonder problemen gekomen en we hebben prima gegeten.