Étretat

Na het gebruikelijke vakantie ontbijtje was het weer tijd voor een autorit. Vandaag zouden we de kliffen bij Étretat gaan bewonderen.

Allereerst mochten we weer over de péage en de Pont de Normandie. Schitterend op de schaal van infrastructuur. Maar al snel reden we weer over kleine slingerende binnenwegen richting het kustplaatsje. Of dit de ‘normale’ weg was of dat TomTom ons weer eens de snelste maar ook vaagste route had gegeven is niet helemaal duidelijk. Maar we vonden het fijn. Behalve onze puberdochter, die was een beetje wagenziek.

Aangekomen in Étretat was het even zoeken naar een parkeerplaats en hebben we midden in het dorp nog even in een toeristenfile gestaan. Je zal weten dat je een plaatselijk landmark bezoekt! Maar het duurde ook weer niet echt lang en al snel vonden we een parkeerplaats met zat plek. Helaas was het ook ongeveer dat moment dat er een frisse bui begon te vallen. We aten dus even een broodje in de auto om de bui af te wachten.

Al gauw klaarde het op en liepen we richting het strand. Aldaar aangekomen viel het met de drukte erg mee. Dat is misschien het voordeel van minder weer? Inmiddels was het echt droog en weer aardig warm.

Het ‘strand’ bestaat uit een betonnen boulevard die schuin afloopt, met daarvoor een goede laag grof grind. De golven die daartegenaan rollen en weer terugrollen, geven een typisch geluid wat we niet gewend zijn op onze zandstranden. Erg mooi.

Natuurlijk moesten er diverse selfies en ussies gemaakt worden. Ook werden er ‘echte’ foto’s gemaakt door mijn lief met de X2 met daarop een Lensbaby.

We hadden nog het plan om langs de kliffen over het strand te lopen, maar met alle toeristen bovenop de kliffen en de grote borden met waarschuwingen voor vallend steen hebben we die maar even overgeslagen.

In het dorpje zijn we nog even in een overdekte markt geweest. Het gebouw was mooi, maar de winkels waren allemaal veranderd in souverirswinkels. Volkomen oninteressant dus 😆

We aten nog een ijsje. Alhier nog softijsmachines met meerdere smaken erin die gemengd kunnen worden. Ik herinner dat nog van vroegah in Nederland, maar zover ik weet kun je dat thuis nergens meer krijgen. Lekker hoor, ik had chocolade met pistache softijs, de puberdochter had aardbei / vanille.

We liepen nog wat door het plaatsje en zijn op een goed moment weer richting  de camping gegaan. Al in de auto zat onze jongste te springen dat ze naar het zwembad wilde. Het was niet echt zwembadweer natuurlijk, maar ja, ze was gisteren ook al niet geweest. Natuurlijk gaat papa met jou in het buitenbad zwemmen BRRRR.

Eenmaal op de camping en in het buitenbad viel het eigenlijk wel mee, als je onder water bleef. Mijn lief was zelfs mee en die heeft vast weer leuke plaatjes kunnen maken met de Gopro die ze discreet meevoerde.