Counting flowers on the wall, does not bother me at all

Waren we al om broodjes geweest met de boot en met de fiets, vandaag haalden onze jongste en ik de broodjes geweun met de auto.

De ochtend werd er één van relaxen en chillen. Volgens mij was er tijd voor Duckies en iPads. Ondertussen had ik een retourtje Sommelsdijk met de 420 achter de auto. Deze ging alvast terug naar de schuur van opa Langeweg. Het is een vlot bootje maar in vergelijking met de Laser een stuk lastiger goed te varen. Ook ons stalen schilderij heb ik thuis afgezet, die lag nogal in de weg in de auto 😆

Na lunch werden er boten klaargemaakt. Onze puberdochter ging met haar knuffelbeer weg met de Laser. Ik zou de andere kinderen meenemen op de Spanker.

Voor het vertrek wilde ik eerst kijken of we de trapezekabels konden installeren,  in de hoop de boot beter onder controle te houden met hardere wind. De kabels liggen al jaren in een kistje in de boot en ze bleken gewoon compleet te zijn. Dus het was een kwestie van de mast klappen, de kabels bevestigen en de mast weer oprichten. Met dit kleine succes in de zak, moesten we nog op zoek naar een gordel of harnas.

Daar heb ik dus geen verstand van, ik heb nog nooit met een trapeze gezeild. Niet echt. Maar gelukkig heeft de oudste puberzoon aan het begin van de zomervakantie een catamaran cursus gevolgd bij Aquavitesse in BRU. Dus die neem ik mee naar Zwemer om te kijken voor een harnas. Het blijkt dat ze achterin in een hoekje wel degelijk harnassen hebben en we zoeken een instapmodelletje uit.

Die middag dus zeilen met de Spanker, met een van de jongens in de trapeze. Het weer was er net wat te licht voor, maar er was voldoende wind om het even te proberen zo. En ze vonden het mooi. Leuk 😊.

Als we langs het huisje voeren, hoorde je het gezoem van de drone. Mijn lief vermaakte zich ook prima. De beelden hebben nabewerking nodig, dus die volgen wellicht later.

De tijd vliegt als je in je bootje over het water scheert. Dus al gauw was het tijd om af te tuigen. Afmeren op alleen zeil verliep bijzonder soepel, ik moest helemaal niet op het laatste moment in allerijl alsnog de motor starten 😇

Voor het eten zouden we buiten de deur gaan. Mijn lief had via Instagram de tip gekregen voor het Klok’uus. Een mooie binnen- en buitenspeelplaats met daarbij een horeca gelegenheid. Daar hebben we dus lekker zitten smikkelen terwijl de jongste kinderen regelmatig even van tafel gingen om nog wat de spelen. Onze jongste vond dit zeker een geslaagd recept.