Pluisje Houdini

Sinds deze zomer hebben een vierde konijn. Het is een Franse Langoor geworden, wat net als de Duitse Reus een flinkerd moet worden

Alleen, Pluisje wilde maar niet in het hok blijven. Wat we ook probeerden, ze wist eruit te komen. En dan bij de buren op de veranda poepen. Dat kon niet doorgaan.

Op een goed moment zagen we ineens dat een van haar oren steeds korter werd. Kennelijk had ze mot met een van haar soortgenoten 🤨. Na enige observatie bleek de Duitse Reus Nijntje eigenlijk een Terror Nijntje 😡. Een scheiding bleek onontkoombaar.

Dus nu hebben we twee flinke konijnenhokken in de tuin. En wonen de konijnen nu twee om twee. Nu hopen dat Pluis haar oren niet nog korter worden.

Weekendje Texel na vijf jaar huwelijk

Het is alweer vijf jaar geleden dat we trouwden en dat vierden met een lang weekend Texel.

We wilden dit niet voorbij laten gaan en hebben weer een weekend Texel gedaan met alle kinderen. We hebben heerlijk kunnen ontspannen en kunnen genieten van heel aardig weer.

Ons bootje ‘Lollig’ gerepareerd

Klusser die ik ben, had ik een defect aan onze 420 al een tijdje laten liggen. Maar het zomerseizoen is nu echt wel hier, dus het is hoog tijd om de vloot weer helemaal in orde te maken.

De 420 heeft een zelflozer wat niet veel meer is dan een perspex plaatje aan een stuk rubber. Het rubber was kennelijk vergaan en het klepje was vorig jaar zomer dan ook losgekomen.

Na veel te ingewikkelde gedachten hoe dit te herstellen, ben ik uiteindelijk maar rond gaan neuzen om een vervangende lap te vinden. Want waar koop je zoiets? Geen idee!

Eerst had ik bedacht dat een stuk uit een oude rubberen laars wel een goed idee zou zijn. Terwijl ik de oude lap aan het losmaken was, kreeg ik nog een betere associatie : het oude stuk rubber leek wel enigszins op een binnenband van een fiets. Die had ik nog wel liggen.

Dus de zelflozer is nu gemaakt met een stuk fietsbinnenland en wat nieuwe boutjes. Verder is de boot even goed gepoetst zodat de gelige aanslag op de romp er weer af is. Klaar voor nieuwe waterpret 🙂

Censuur is echt en censuur is vandaag, ook in Nederland

Zoals jullie vast weten, is mijn vrouw fotograaf en plaatst ze graag voorbeelden van haar werk op de bekende social media.

Vandaag wilde ze een foto plaatsen van onze dochter die naar een kunstwerk kijkt in museum Voorlinden in Wassenaar. Maar meneer Instagram zegt NEE. De foto is dus verwijderd.

De fatsoensnormen die Facebook / Instagram / etc ons en de rest van de wereld oplegt zijn niet de onze en ook niet de ‘Nederlandse’. Maar we worden op deze manier wel gedwongen om hier ‘creatief’ mee om te gaan.

#rant #censuur #instagram #facebook

De ongecensureerde wereld is te zien op o.a. maljaars-fotografie.nl

Mooi dagje Walibi World Flevoland

Het was vandaag tijd voor de al lang geplande dag naar Walibi World in Flevoland. Jaren geduld totdat kind nummer vier 140 cm lang was gegroeid, de voorwaarde om dit park aan te doen.

Het is de hele dag schitterend weer geweest en de wachtrijen waren nergens langer dan tien minuten. Geen idee waarom het zo rustig was. Heerlijke dag gehad!

 

#walibi #holland #rollercoaster

Super lego blokken

Voor op de verlanglijst. Tegengekomen in het Experimentarium in Kopenhagen.

Het Experimentarium was echt heel leuk. Een beetje zoals Nemo in Amsterdam maar dan nog net wat meer. En de setup waarin je in eigen team een rij activiteiten doet met online foto’s achteraf werkte heel leuk, simpel en feilloos. Very nice!

#experimentarium #kopenhavn

Bezoek Voorlinden

Tijdens de pasen hebben we in de kleine samenstelling museum Voorlinden in Wassenaar bezocht. Leuk en toegankelijk, ook voor de jongste. Een aanrader!

 

 

Lente snuiven met z’n allen

Eigenlijk gingen Puck en ik samen fietsen. Het zou voor het eerst zijn dat we allebei op onze eigen fiets een rondje zouden maken. Maar al snel bleek iedereen graag even mee te gaan. Het was dan ook aardig lenteweer. Tikje fris nog, maar wel zonnig en zacht.

Dus voor het eerst sinds lang de Maljaars en Co karavaan door het dorp. Eerst naar de berg, daarna door naar Puck’s school. Dat ritje kan ze dus gewoon maken. Onze prive fotograaf reed ook mee en maakte leuke foto’s